skip to Main Content

PROTOCOL SANITARI COVID-19 ALP-CERDANYA CYCLE TOUR

El present protocol detalla les mesures de seguretat sanitària que s’aplicaran a la marxa Alp-Cerdanya Cycle Tour 2020, que se celebrarà el 19 de juliol de 2020, i l’operativa que se’n deriva. Tots els participants estan obligats a conèixer-les i a complir-les.

En cas que aquest protocol contradigui en algun punt el Reglament de la marxa (o qualsevol altra informació que figuri a la web), prevaldran les mesures d’aquest document.

La prioritat dels organitzadors és mantenir la seguretat i la salut de les persones que d’una manera o altra participin en l’esdeveniment. Això inclou no només els ciclistes, sinó també els espectadors, els voluntaris i l’equip de l’organització.

Les autoritats sanitàries i la Federació Catalana de Ciclisme han elaborat un conjunt d’indicacions i mesures, que els Organitzadors ens comprometem i ens obliguem a aplicar.

Recordem que aquesta prova NO ÉS COMPETITIVA i que en l’edició 2020, a causa de les circumstàncies prou conegudes, aquest esperit ha de ser més present que mai. Som conscients del desig dels ciclistes de viure una jornada fantàstica, però heu de tenir en compte que l’aplicació de les mesures de seguretat fan que l’organització sigui més complexa que cap altre any.

Demanem a tothom col·laboració i paciència. Si us plau, respecteu les normes establertes i sigueu considerats amb els voluntaris i la resta de participants. La percepció de seguretat és molt personal i, per tant, si seguiu les recomanacions i els protocols establerts per l’organització, tothom podrà gaudir plenament d’aquesta experiència ciclista.

RECOLLIDA DE DORSALS
La recollida de dorsals es realitzarà com en anys anteriors, però aplicant les mesures de distanciament pròpies en aquest període.

A la bossa del corredor –a banda del dorsal i del contingut habitual– hi trobareu 2 barretes energètiques i 1 gel Nutrisport. Aquestes barretes i el gel són per al dia de la cursa, concretament les que correspondrien a l’avituallament de Font-Romeu, comú als recorreguts Sport i Medial. Això significa que els participants de la distància Sport no tindran avituallament sòlid en ruta ( ja que el portaran a la butxaca) i que el punt d’avituallament de Font-Romeu serà 100% líquid. Hem optat per aquesta fórmula perquè les mesures de seguretat sanitària ens obliguen a reduir el nombre d’avituallaments, a minimitzar els punts susceptibles d’aglomeracions i a adoptar altres restriccions relatives a la beguda i el menjar. Els participants en la Medial trobaran barretes i gels en els següents avituallaments.

Horaris:

 • Recollida de dorsals: dissabte 18 juliol, de 13 a 20 hores / diumenge, de 6.30 a 7.15
 • Brífing (Sala de Conferències): 19 hores

SORTIDA

– La sortida es realitzarà de manera escalonada, per «calaixos».

– En cada calaix (box) hi haurà unes marques a terra. Cada ciclista n’haurà d’ocupar una per tal de mantenir la distància de seguretat.

– Cada ciclista haurà de dur la mascareta posada fins al moment que es doni la sortida corresponent al seu calaix.

– L’equip sanitari prendrà la temperatura a tots els ciclistes abans de la sortida. És important que els ciclistes estiguin preparats a les 7.30 h al seu calaix, perquè passaran els sanitaris per cada fila dins dels calaixos. Els ciclistes amb una temperatura igual o superior a 37,5 oC no podran participar a la marxa.

CALAIXOS DE SORTIDA
Hi haurà 4 zones delimitades –Box 1, Box 2, Box 3, Box 4– amb capacitat per a un màxim de 200 ciclistes i es donaran sortides cada 5 minuts aproximadament. Cada calaix tindrà unes marques al paviment on cada ciclista s’haurà de col·locar “amb distància”.

IMPORTANT:
1 – Cada ciclista ha de tenir posada la mascareta fins al moment que es doni LA SEVA sortida. A partir d’aquest moment, se l’haurà de guardar i tenir-la a punt per quan accedeixi a la zona d’arribada per a l’avituallament final.

2 – La marxa cicloturista no és una competició, però es dona el temps final a cada participant. Com és lògic portant xip, aquest temps final es comptabilitza des del pas de cada participant per la línia de sortida fins al pas per la línia d’arribada.

 

 

ORGANITZACIÓ DE LA SORTIDA
A les 7.30 els ciclistes hauran d’estar preparats al calaix que els correspongui per dorsal.

 • Box 1: 1 a 200
 • Box 2: 201 a 400
 • Box 3: 401 a 600
 • Box 4: 601 a 800

SEQÜÈNCIA DE SORTIDA

 • A les 8.00 h: sortida dels ciclistes del Box 1.
 • Un cop el Box 1 s’hagi buidat, els ciclistes del Box 2 passaran Box 1, sempre mantenint les posicions que tenien en el Box 2. Els del Box 3 passaran al 2, i els del 4 al 3.
 • Cada vegada que el Box 1 es buidi (5 minuts) es repetirà el procés, fins que s’hagin completat les 4 sortides, que seran a les 8.05, 8.10 i 8.15.

IMPORTANT:
Si un participant arriba tard i no pot accedir al calaix que li correspon, haurà d’anar al calaix següent disponible.

AVITUALLAMENTS
Les normes de distanciament també s’aplicaran als avituallaments. Per tant, i amb la voluntat de disposar d’espais més amplis per evitar aglomeracions, ha calgut canviar-ne les ubicacions respecte als anys anteriors.

 • Hem reduït el nombre d’avituallaments als estrictament necessaris per tal de minimitzar els punts susceptibles d’aglomeracions:
  • Km 41, Font-Romeu (Sport i Medial): només líquid, comú als recorreguts Sport i Medial (recordem que el sòlid us l’haurem posat a la bossa del corredor).
  • Km 83, Coll de Creu (Medial): sòlid (barretes i gels) + líquid.
  • Km 102, Bolquère (Medial): sòlid (gels) + líquid.
 • Atès que, segons normativa de la FCC, no es permet el menjar manipulat ni la beguda a granel, tots els productes dels avituallaments seran en format individual.

ARRIBADA I AVITUALLAMENT FINAL
Per tal d’evitar l’acumulació de persones a la zona d’arribada, l’accés a aquesta zona estarà controlat i l’aforament serà inferior al d’anys anteriors.

 • S’habilitarà una via d’accés només per a participants.
 • Caldrà dur la mascareta per als moments en què no es pugui mantenir la distància.
 • El menjar i la beguda es lliuraran envasats en format individual.
 • Les taules estaran disposades, totes a l’exterior, amb la separació que marca la normativa. Si, a causa de les limitacions, hi ha ciclistes que no troben taula, hauran d’esperar-se fora del recinte per tal de mantenir l’aforament màxim permès.
 • L’accés al WC estarà controlat (neteja i desinfecció després de cada usuari).
 • No hi haurà servei de dutxes, ni servei de massatges, ni aparcament per a bicis.

Back To Top